Makro fotoğrafçılıkla yakından ve kişisel olarak çekim yapın

Makro fotoğrafçılık, ufak nesnelerin yakın çekim fotoğraflarını çekme sanatıdır. Sıkıntılı bir fotoğrafçılık türü olabilir, sadece bununla birlikte fazlaca ödüllendirici de olabilir. Makro fotoğrafçılık, aksi takdirde kaçıracağımız ufak ayrıntıların güzelliğini yakalamak için kullanılabilir ve ek olarak benzersiz ve yaratıcı sahneler kurmak için de kullanılabilir. Bu yazı size makro fotoğrafçılığa giriş elde edecektir. Ekipman, kompozisyon, tenvir ve son işlemenin temellerini ele alacağız. Ek olarak odaklanma, aydınlatmanın iyi mi kullanılacağı ve makro fotoğraflarınızın iyi mi düzenleneceği hikayesinde ipuçları vereceğiz. Makro fotoğrafçılık ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, mevzuyla alakalı öteki makalelerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Ek olarak, başlamanıza destek olabilecek bir takım öğretici ve kılavuzumuz da var. Makro fotoğrafçılık, ufak nesneleri detaylı bir halde yakalamaya odaklanan bir fotoğrafçılık türüdür. “Makro” kavramı, “büyük” anlamına gelen Yunanca “makros” kelimesinden türemiştir. Makro fotoğrafçılık çoğu zaman böcekleri, çiçekleri ve öteki ufak nesneleri fotoğraflamak için kullanılır. Makro fotoğrafçılık muhtelif değişik kameralar ve lenslerle yapılabilir. Sadece, makro fotoğrafçılık […]

Makro fotoğrafçılıkla yakından ve kişisel olarak çekim yapın

Yakın ve Kişisel: Makro Çekimlerin Gücünü Serbest Bırakmak

Makro fotoğrafçılık, ufak nesnelerin yakın çekim fotoğraflarını çekme sanatıdır. Sıkıntılı bir fotoğrafçılık türü olabilir, sadece bununla birlikte fazlaca ödüllendirici de olabilir. Makro fotoğrafçılık, aksi takdirde kaçıracağımız ufak ayrıntıların güzelliğini yakalamak için kullanılabilir ve ek olarak benzersiz ve yaratıcı sahneler kurmak için de kullanılabilir.

Bu yazı size makro fotoğrafçılığa giriş elde edecektir. Ekipman, kompozisyon, tenvir ve son işlemenin temellerini ele alacağız. Ek olarak odaklanma, aydınlatmanın iyi mi kullanılacağı ve makro fotoğraflarınızın iyi mi düzenleneceği hikayesinde ipuçları vereceğiz.

Makro fotoğrafçılık ile alakalı daha çok informasyon edinmek istiyorsanız, mevzuyla alakalı öteki makalelerimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Ek olarak, başlamanıza destek olabilecek bir takım öğretici ve kılavuzumuz da var.

Yakın ve Kişisel: Makro Çekimlerin Gücünü Serbest Bırakmak

Makro fotoğrafçılık, ufak nesneleri detaylı bir halde yakalamaya odaklanan bir fotoğrafçılık türüdür. “Makro” kavramı, “büyük” anlamına gelen Yunanca “makros” kelimesinden türemiştir. Makro fotoğrafçılık çoğu zaman böcekleri, çiçekleri ve öteki ufak nesneleri fotoğraflamak için kullanılır.

Makro fotoğrafçılık muhtelif değişik kameralar ve lenslerle yapılabilir. Sadece, makro fotoğrafçılık için kullanılan en yaygın kamera türü makro lensli bir DSLR kameradır. Makro lensler bilhassa yakın çekim fotoğrafçılığı için tasarlanmıştır ve lense fazlaca yakın olan nesnelere odaklanmanızı sağlar.

Makro fotoğrafçılık sıkıntılı bir fotoğrafçılık türü olabilir, sadece bununla birlikte fazlaca ödüllendirici de olabilir. Makro fotoğrafçılık, aksi takdirde kaçıracağımız ufak ayrıntıların güzelliğini yakalamak için kullanılabilir ve ek olarak benzersiz ve yaratıcı sahneler kurmak için de kullanılabilir.

Teçhizat

Makro fotoğrafçılık için en mühim ekipman makro lenstir. Makro lensler bilhassa yakın çekim fotoğrafçılığı için tasarlanmıştır ve lense fazlaca yakın olan nesnelere odaklanmanızı sağlar.

Piyasada fazlaca muhtelif makro lensler mevcuttur, bu yüzden sizin için doğru olanı kura çekmek önemlidir. Makro lens seçerken dikkate katılması ihtiyaç duyulan birtakım faktörler şunlardır:

  • Odak uzaklığı: Bir makro lensin odak uzaklığı, mevzunuza ne kadar yaklaşabileceğinizi belirler. Daha uzun bir odak uzaklığı, mevzunuza daha yakın olmanızı sağlar, sadece bununla birlikte daha dar bir görüş alanına haiz olur.
  • En çok diyafram: Bir makro lensin en çok diyaframı, lensin ne kadar fer alabileceğini belirler. Daha geniş bir diyafram, düşük fer koşullarında resim çekmenize imkan tanır, sadece bununla birlikte daha sığ alan derinliği de üretir.
  • Imaj kalitesi: Bir makro lensin imaj kalitesi, lensin yapısı ve camın kalitesi benzer biçimde bir takım faktöre bakılırsa belirlenir.

Makro lense ek olarak, makro fotoğrafçılık için bir tripoda da ihtiyacınız olacak. Bir tripod, kameranızı durağan(durgun) tutmanıza destek verir, bu da keskin makro fotoğraflar çekmek için eğer olmazsa olmazdır.

Makro fotoğrafçılık için uzaktan deklanşöre yatırım yapmak isteyebilirsiniz. Uzaktan deklanşör, kameraya dokunmadan resim çekmenizi sağlar ve bu da kamera sarsıntısını azaltmaya destek olabilir.

Yakın ve Kişisel: Makro Çekimlerin Gücünü Serbest Bırakmak

Kompozisyon

Kompozisyon her fotoğrafın mühim bir unsurudur, sadece bilhassa makro fotoğrafçılık için önemlidir. Bir makro resim oluştururken, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız icap eder:

  • Mevzu: Makro fotoğrafınızın mevzusu en mühim unsurdur. Mevzunuzun ilgi çekici olduğu için ve odakta olduğu için güvenli olun.
  • Arka Plan: Makro fotoğrafınızın arka planı görüntüye katkıda bulunabilir ya da ondan uzaklaştırabilir. Sıradan ve tertipli bir arka plan seçin.
  • Tenvir: Tenvir, makro fotoğrafçılık için eğer olmazsa olmazdır. Mevzunuzu aydınlatmak için kafi ışığa haiz olmanız icap eder, sadece fazlaca fazla kontrast yaratmamaya da dikkat etmelisiniz.
  • Alan derinliği: Alan derinliği, odakta olan imaj alanını anlatım eder. Makro lensler çoğu zaman sığ bir alan derinliğine haizdir, bu da görüntünün yalnızca ufak bir kısmının odakta olacağı anlama gelir. Bunu, fotoğraflarınızda derinlik hissi yaratmak için kendi avantajınıza kullanabilirsiniz.
Benzer Gönderiler  Soyut Açılar Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Oluşturmaya Yönelik Bir Kılavuz

Yakın ve Kişisel: Makro Çekimlerin Gücünü Serbest Bırakmak

Tenvir

Tenvir, makro fotoğrafçılığın en mühim unsurlarından biridir. Kullandığınız tenvir türü, fotoğraflarınızın genel görünümünü ve hissini etkileyecektir.

Antet Hususiyet
Makro fotoğrafçılık Ufak nesnelerin yakın çekim fotoğraflarını çekmek
Makro lens Yakın çekim fotoğraflar çekmek için tasarlanmış bir lens
Yakın çekim fotoğrafçılığı Kameraya yakın nesnelerin fotoğraflarını çekmek
Büyütme Bir nesnenin fotoğrafta ne kadar büyütülmüş olduğu
Alan derinliği Bir fotoğrafta odakta gözüken mesafe aralığı

Yakın ve Kişisel: Makro Çekimlerin Gücünü Serbest Bırakmak

II. Ekipman

Makro fotoğrafçılık için en mühim ekipman makro lenstir. Makro lensler fazlaca yakın nesnelere odaklanmak için tasarlanmıştır ve çıplak gözle görülemeyecek bilgileri yakalamanıza imkan tanır.

Makro lense ek olarak, kameranızı durağan(durgun) tutmanıza destek olacak bir tripoda da ihtiyacınız olacak. Uzaktan deklanşör de faydalıdır, zira kameraya dokunmadan resim çekmenizi sağlar.

Makro fotoğrafçılık için öteki isteğe bağlı aksesuarlar içinde flaş, difüzör ve halka fer bulunur. Bir flaş, mevzunuzu aydınlatmanıza destek olabilir, bir difüzör ışığı yumuşatabilir ve bir halka fer, mevzunuzun çevresinde eşit tenvir sağlayabilir.

III. Kompozisyon

Kompozisyon, makro fotoğrafçılığın en mühim yönlerinden biridir. Yakın çekim yaptığınızda, fotoğrafınızdaki öğeler üstünde fazlaca fazla kontrole haiz olmuş olursunuz ve bunu ilgi çekici ve görsel olarak cazibeli kompozisyonlar kurmak için kullanabilirsiniz.

Makro resim kompozisyonları için birkaç ipucu:

  • Dikkatleri fotoğrafınıza çekmek için yönlendirici çizgiler kullanın.
  • Kompozisyonunuzu, mevzuyu merkezden uzaklaştırarak dengeleyin.
  • Derinlik hissi yaratmak için olumsuz alan kullanın.
  • Değişik açılar ve perspektifler kontrol edin.

Bu ipuçlarını izleyerek hem görsel olarak hoş aynı zamanda entresan makro fotoğraflar yaratabilirsiniz.

IV. Tenvir

Tenvir, makro fotoğrafçılıktaki en mühim faktörlerden biridir. Kullandığınız ışığın türü, geldiği doğrultu ve ışığın yoğunluğu, fotoğraflarınızın görünümünü etkileyecektir.

Makro fotoğrafçılıkta kullanabileceğiniz iki ana fer türü vardır: organik fer ve suni fer.

Organik fer, güneşten gelen ışıktır. Parasızdır ve kullanması kolaydır, sadece denetim edilmesi zor olabilir. Organik ışığın yoğunluğu gün süresince değişmiş olur, bu yüzden pozlamanızı buna bakılırsa ayarlamanız icap eder.

Suni fer, flaş ya da lamba benzer biçimde bir fer deposu tarafınca açılan ışıktır. Suni fer, organik ışıktan daha denetim edilebilirdir, sadece daha pahalı olabilir.

Makro fotoğrafçılıkta fer deposu seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız icap eder:

  • Işığın yoğunluğu
  • Işığın yönü
  • Işığın rengi

Işığın yoğunluğu, fotoğraflarınızdaki alan derinliğini etkileyecektir. Kuvvetli bir fer deposu sığ bir alan derinliği yaratırken, sıska bir fer deposu derin bir alan derinliği yaratacaktır.

Işığın yönü, fotoğraflarınızdaki vurguları ve gölgeleri etkileyecektir. Taraftan gelen bir fer deposu daha çok kontrast yaratırken, yukarıdan ya da aşağıdan gelen bir fer deposu daha azca kontrast yaratacaktır.

Işığın rengi fotoğraflarınızın genel ruh halini etkileyecektir. Sıcak bir fer deposu daha davetkar ve samimi bir atmosfer yaratırken, soğuk bir fer deposu daha acıklı ve esrarengiz bir atmosfer yaratacaktır.

Benzer Gönderiler  Petal Perfection Çiçeklerin Narin Güzelliğini Nasıl Yakalarsınız

Bir fer deposu seçtikten sonrasında, onu dikkatlice konumlandırmanız icap eder. Fer kaynağının konumu, mevzunuzun aydınlatılma şeklini etkileyecektir.

Fer kaynağınızı konumlandırmak için muhtelif teknikler kullanabilirsiniz, bunlar içinde şunlar yer alır:

  • Direkt tenvir
  • Dağınık tenvir
  • Arka tenvir
  • Yan tenvir

Direkt tenvir, fer kaynağının direkt öznenizin önüne yerleştirilmesidir. Bu tür tenvir kuvvetli vurgular ve gölgeler yaratır.

Dağınık tenvir, fer kaynağının bir difüzör ya da softbox kullanılarak dağıtılmasıdır. Bu tür tenvir daha yumuşak vurgular ve gölgeler yaratır.

Arka tenvir, fer kaynağının öznenizin arkasına yerleştirilmesidir. Bu tür tenvir, öznenizin çevresinde bir kenar ışığı oluşturur.

Yan tenvir, fer kaynağının öznenizin yanına konumlandırılmasıdır. Bu tür tenvir daha 3d bir manzara yaratır.

Ek olarak, kendinize has fer efektleri yaratmak için değişik fer tekniklerini bir arada kullanabilirsiniz.

Makro fotoğrafçılığınız için muhteşem ışığı bulana kadar değişik fer kaynakları, konumları ve yoğunlukları kontrol edin.

V. Mevzu

Makro fotoğrafçılık mevzubahis olduğunda, mevzu sonsuzdur. Ufak böceklerden çiçeklere ve yapraklara kadar her şeyi fotoğraflayabilirsiniz. Sadece, mevzunuzu seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey vardır.

Ilk olarak, nesnenizin boyutunu göz önünde bulundurun. Makro lens kullanıyorsanız, fazlaca ufak nesneleri fotoğraflamak için yeterince yaklaşabilirsiniz. Sadece, standart bir lens kullanıyorsanız, daha büyük bir nesne seçmeniz gerekecektir.

İkinci olarak, mevzunuzun karmaşıklığını göz önünde bulundurun. Yeni başlamış olan biriyseniz, fotoğraflaması basit olacak sıradan bir mevzu seçmeniz en iyisidir. Daha çok tecrübe kazandıkça, daha kompleks mevzuları fotoğraflamaya başlayabilirsiniz.

Son olarak, fer koşullarını göz önünde bulundurun. Makro fotoğrafçılık çoğu zaman düşük fer koşullarında yapılır, bu yüzden kamera sarsıntısını önlemek için bir tripod ve uzaktan deklanşör kullanmak önemlidir.

VI. Son işleme

Makro fotoğraflarınızı çektikten sonrasında, en iyi neticeleri elde etmek için bu tarz şeyleri işlemeniz gerekecektir. Bu, pozlamayı, kontrastı ve beyaz dengesini ayarlamayı ve istenmeyen nesneleri kırpmayı ve kaldırmayı içerebilir. Ek olarak bulanıklık ya da vinyet benzer biçimde efektler eklemek isteyebilirsiniz.

Birçok değişik resim tertip yazılım programı mevcuttur, bu yüzden ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize en müsait olanı seçebilirsiniz. Birtakım popüler seçenekler içinde Adobe Photoshop, Lightroom ve Capture One bulunur.

Resim tertip hikayesinde yeniyseniz, başlamanıza destek olabilecek birçok çevrimiçi tahsil mevcuttur. Ek olarak, muayyen bir görünümü süratli ve basit bir halde elde etmek için fotoğraflarınıza uygulayabileceğiniz öncesinden hazırlanmış ön ayarlar da bulabilirsiniz.

Makro fotoğrafçılık periyodunun mühim bir parçası olan post-prodüksiyon, gururla paylaşacağınız çarpıcı sahneler yaratmanıza destek olabilir.

VII. Çalışmanızı paylaşma

Mükemmel makro fotoğraflar çektiğinizde, bu tarz şeyleri dünyayla paylaşmak isteyeceksiniz! Bunu yapmanın birkaç değişik yolu vardır.

Bir seçenek de onları çevrimiçi olarak yayınlamaktır. Bu tarz şeyleri toplumsal medyada paylaşabilir ya da Flickr ya da 500px benzer biçimde bir resim paylaşım sitesine yükleyebilirsiniz.

Bir öteki seçenek de fotoğraflarınızı bastırıp evinizde ya da ofisinizde sergilemektir. Fotoğraflarınızı baskı ya da kart olarak da pazarlayabilirsiniz.

Benzer Gönderiler  Bu 5 Teknikle HDR Manzaraların Harikasını Yakalayın

Makro fotoğrafçılığınız hikayesinde hakkaten ciddiyseniz, fotoğraflarınızı bir yarışmaya sokmayı düşünebilirsiniz. Dünya genelinde düzenlenen birçok değişik makro fotoğrafçılık yarışması vardır ve birini kazanmak, çalışmalarınızın tanınmasını sağlamanın mükemmel bir yolu olabilir.

Makro fotoğraflarınızı iyi mi paylaşmayı seçerseniz seçin, mühim olan eğlenmeniz!

İpuçları ve püf noktaları

Daha iyi makro çekimler yapmak için birtakım ipuçları ve püf noktaları:

  • Kameranızı sabitlemek ve bulanık görüntülerden kaçınmak için tripod kullanın.
  • Mevzunuza daha yakın olmak için makro lens ya da uzatma tüpleri kullanın.
  • Kamera sarsıntısını önlemek için uzaktan deklanşör kullanın.
  • İlginç efektler yaratmak için değişik tenvir tekniklerini kontrol edin.
  • Parlamayı azaltmak ve kontrastı çoğaltmak için polarize filtre kullanın.
  • Mevzunuzu aydınlatmak ya da hareketi dondurmak için flaş kullanın.
  • Renkleri, kontrastı ve keskinliği geliştirmek için fotoğraflarınızı post-prodüksiyonda düzenleyin.

Daha çok ipucu ve püf noktası için aşağıdaki kaynaklara göz atın:

IX. Yaygın yanlışlar

Makro fotoğraflar çekerken, insanların meydana getirdiği birkaç yaygın hata vardır. İşte bu hatalardan kaçınmanıza destek olacak birkaç ipucu:

  • Tripod kullanmamak. Makro fotoğrafçılık fazlaca fazla duyarlılık gerektirir ve bir tripod kullanmak kameranızı durağan(durgun) tutmanıza ve bulanık görüntülerin oluşmasını önlemenize destek verir.
  • Doğru odaklanmama. Bilhassa makro lens kullanırken ufak bir nesneye odaklanmak zor olabilir. Kameranızdaki odak zirvesi hususi durumunu kullandığınızdan güvenli olun ya da manuel odaklama kullanın ve nesnenizin keskin olduğu için güvenli olmak için yakınlaştırın.
  • Oldukça fazla flaş kullanmak. Flaş, makro fotoğrafçılıkta sert ve hoş olmayan bir imaj oluşturabilir. Azca oranda kullanın ve ışığı yumuşatmak için bir yüzeyden sektirmeye çalışın.
  • Alan derinliğine dikkat etmemek. Alan derinliği, fotoğrafınızın odakta olan alanıdır. Makro fotoğrafçılıkta, alan derinliği çoğu zaman fazlaca sığdır, bu yüzden mevzunuzun en mühim bölümüne odaklanmak önemlidir.
  • Fotoğraflarınızı aşırı tertip. Makro fotoğrafları tertip hikayesinde aşırıya kaçmak kolaydır, sadece azın daha fazlaca bulunduğunu unutmamak önemlidir. Birkaç ince ayar fazlaca işe yarayabilir, sadece aşırıya kaçıp fotoğraflarınızın organik görünmemesine niçin olmak istemezsiniz.

Makro fotoğrafçılık ile alakalı sık sorulan üç sual ve başlamanıza destek olacak yanıtlar şunlardır:

S: Makro fotoğrafçılık nelerdir?

A: Makro fotoğrafçılık, ufak nesnelerin yakın çekim fotoğraflarını çekme sanatıdır. Makro lensler bilhassa bu tür fotoğrafçılık için tasarlanmıştır ve yalnız birkaç milimetrelik nesnelere odaklanmanızı sağlar.

S: Makro fotoğrafçılık için hangi ekipmana ihtiyacım var?

A: Makro fotoğrafçılık için en mühim ekipman makro lenstir. Makro lensler çoğu zaman 60 mm ya da daha uzun bir odak uzaklığına haizdir ve lense fazlaca yakın olan nesnelere odaklanmanızı sağlar. Ek olarak kameranızı durağan(durgun) tutmanıza destek olacak bir tripoda ve kamera sarsıntısını önlemek için uzaktan deklanşöre ihtiyacınız olacak.

S: Makro fotoğrafçılıkta odaklanmayı iyi mi sağlarım?

A: Makro fotoğrafçılıkta odaklama yapmak zor olabilir, sadece bunu kolaylaştırmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. İlk olarak, kameranızı durağan(durgun) tutmak için bir tripod kullanın. İkinci olarak, kamera sarsıntısını önlemek için uzaktan deklanşör kullanın. Üçüncü olarak, resim çekmeden ilkin görüntünüzün iyi mi görüneceğini görebilmeniz için kameranızda Canlı Imaj modunu kullanın.

Mehmed Karadağ, teknolojiye olan derin ilgisiyle tanınan bir girişimcidir ve webspie.net blog sitesinin kurucusudur. Bilgi teknolojileri ve dijital trendler konusundaki geniş birikimiyle, okuyucularına en güncel ve kaliteli içerikleri sunmayı amaçlamaktadır. Teknolojinin hızla değişen dünyasında, kendini sürekli olarak yenileyerek, kullanıcılarına en doğru ve kapsamlı bilgileri sağlamak için çalışmaktadır.

  • Toplam 147 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Çağdaş Fotoğrafçılıkta Cesur Glamour Endüstriyel Şıklık

İçindekilerII. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık Nelerdir?III. Endüstriyel Şık FotoğrafçılıkIV. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılığın ÖzellikleriV. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin Kompozisyon TeknikleriVI. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin Tenvir TeknikleriVII. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin Son İşleme TeknikleriEndüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin İlham Nereden BulunurIX. Endüstriyel Şık Fotoğraflar Çekmek İçin İpuçları Endüstriyel şıklık, sert ve alımlı unsurları endüstriyel estetikle birleştiren bir fotoğrafçılık tarzıdır. Çoğu zaman kentsel fotoğrafçılıkla ilişkilendirilir ve hem şık aynı zamanda çağrışımlı sahneler kurmak için kullanılabilir. Bu fotoğrafçılık stili birkaç senedir popülerdir ve günümüzde de popülerliğini sürdürmektedir. Popülerliğinin birçok sebebi vardır, bunlardan biri fazlaca yönlü olması ve muhtelif değişik türde sahneler kurmak için kullanılabilmesidir. Endüstriyel şık fotoğrafçılık hem şık aynı zamanda uç noktalarda sahneler kurmak için kullanılabilir ve ek olarak daha incelikli ve atmosferik sahneler kurmak için de kullanılabilir. Endüstriyel şık fotoğrafçılık hakkındaki daha çok data edinmek istiyorsanız, çevrimiçi olarak birçok kaynak mevcuttur. Endüstriyel şık görüntülerin iyi mi oluşturulacağına dair öğreticiler bulabilir ve ek olarak bu […]

Zarafeti Düzenle Görüntüleri Mükemmelliğe Ulaştırma Sanatı

İçindekilerII. Imaj düzen yazılımlarının türleriIII. Imaj düzenlemenin temelleriIV. Imaj düzen araçları ve teknikleriV. Yeni başlayanlar için imaj düzenVI. Profesyoneller için imaj düzenVII. Toplumsal medya için imaj düzenE-ticaret için imaj düzen Imaj düzen, kusurları kaldırarak, efektler ilave ederek yahut görüntüyü kırparak bir görüntünün standardını iyileştirme sürecidir. Photoshop, GIMP ve Paint.NET şeklinde muhtelif yazılım programları kullanılarak yapılabilir. İnsanların bir resmi tanzim etmek istemesinin birçok sebebi olabilir. Mesela, kendilerine ilişik bir fotoğraftaki bir lekeyi kaldırmak, tatillerine ilişik bir resme hususi bir efekt eklemek yahut muayyen bir mevzuya odaklanmak için bir resmi kırpmak isteyebilirler. Imaj düzen, fotoğraflarınızı geliştirmenin keyifli ve yaratıcı bir yolu olabilir. Sadece, imaj düzenlemenin insanları aldatmak için de kullanılabileceğini unutmamak önemlidir. Mesela, biri imaj düzenlemeyi bir fotoğrafta kendini daha genç yahut daha cılız imlemek için kullanabilir. Imaj düzenlemeyi görevli ve ahlaki bir halde kullanmak önemlidir. Bir görüntüyü düzenleyecekseniz, görüntüleyen kişiye görüntünün düzenlendiğini bildirdiğinizden güvenli olun. İşte ahlaki imaj düzen için birtakım […]

Heykeltraş Güneş Işığı Dramatik Gölgeler ve Dokular Oluşturmak İçin Makro Fotoğrafçılık Nasıl Kullanılır

Fotoğraf Tekniği 2 hafta önce

İçindekilerII. EkipmanIII. TekniklerIV. KompozisyonII. EkipmanHeykeltraş Güneş Işığı: Makro Fotoğrafçılık Stilleriyle Biçim ve Gölgeleri Tarif etmekÇalışmanızı paylaşınVIII. İlhamIX. İpuçları ve püf noktaları Makro fotoğrafçılık, ufak nesnelerin yakın çekim ayrıntılarını yakalamanıza imkan tanıdıkları olan bir fotoğrafçılık türüdür. Bu, sanat içerikli sahneler oluşturmanın, ilmi örneklerin ayrıntılarını yakalamanın yahut organik dünyayı belgelemenin mükemmel bir yolu olabilir. Makro fotoğrafçılığın zorluklarından biri, tanımlanmış biçim ve gölgelere haiz sahneler oluşturmaktır. Bu zor olabilir şu sebeple mevzunun ufak boyutu kafi fer ve alan derinliği elde etmeyi zorlaştırabilir. Sadece makro fotoğrafçılıkta bariz biçim ve gölgelere haiz sahneler kurmak için kullanabileceğiniz birkaç teknik bulunmaktadır. Bu yazıda bu tekniklerden kimilerini ele alacağız, bunlar içinde şunlar yer ediniyor: Makro lens kullanması Flaş kullanması Reflektörlerin kullanması Difüzör kullanması Son işleme Ek olarak bariz biçim ve gölgelerle çarpıcı makro sahneler kurmak için birtakım ipuçları ve püf noktaları da sunacağız. Şayet makro fotoğrafçılık hakkındaki daha çok data edinmek istiyorsanız okumaya devam edin! Antet Özellikler Makro […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele