Soyut Açılar Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Oluşturmaya Yönelik Bir Kılavuz

Soyut fotoğrafçılık, reel nesneler olarak kolayca tanınmayan görüntüleri yakalamaya odaklanan bir fotoğrafçılık türüdür. Soyut fotoğraflar, sıra dışı açılar, ışıklandırma ve kompozisyon şeklinde muhtelif teknikler kullanılarak oluşturulabilir. Soyut fotoğrafçılıkta görsel olarak dinamik ve alışılmadık perspektifler yaratmanın en müessir yollarından biri değişik açılar kullanmaktır. Yüksek yahut alçak bir açıdan çekim yaparak veya geniş açılı bir lens kullanarak yalnızca görsel olarak entresan değil, hem de bir öykü söylemeye yahut bir ruh halini aktarmaya destek olabilecek sahneler yaratabilirsiniz. Mesela, yüksek açıdan çekilmiş bir kent silüeti fotoğrafı görkem ve ölçüt hissi yaratabilirken, alçak açıdan çekilmiş bir çiçek fotoğrafı içtenlik ve ayrıntılar hissi yaratabilir. Değişik açılar kullanmanın yanı sıra, soyut fotoğrafçılıkta görsel olarak dinamik ve alışılmadık perspektifler yaratmak için aydınlatmayı da kullanabilirsiniz. Kuvvetli arka tenvir, yan tenvir yahut öteki tenvir tekniklerini kullanarak, kuvvetli bir drama ve kontrast duygusuna haiz sahneler yaratabilirsiniz. Mesela, kuvvetli bir arka fer altında çekilmiş bir ağaç fotoğrafı, hem çarpıcı bununla birlikte soyut […]

Soyut Açılar Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Oluşturmaya Yönelik Bir Kılavuz

Soyut Açılar: Görsel Olarak Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Yaratma Teknikleri

Soyut fotoğrafçılık, reel nesneler olarak kolayca tanınmayan görüntüleri yakalamaya odaklanan bir fotoğrafçılık türüdür. Soyut fotoğraflar, sıra dışı açılar, ışıklandırma ve kompozisyon şeklinde muhtelif teknikler kullanılarak oluşturulabilir.

Soyut fotoğrafçılıkta görsel olarak dinamik ve alışılmadık perspektifler yaratmanın en müessir yollarından biri değişik açılar kullanmaktır. Yüksek yahut alçak bir açıdan çekim yaparak veya geniş açılı bir lens kullanarak yalnızca görsel olarak entresan değil, hem de bir öykü söylemeye yahut bir ruh halini aktarmaya destek olabilecek sahneler yaratabilirsiniz.

Mesela, yüksek açıdan çekilmiş bir kent silüeti fotoğrafı görkem ve ölçüt hissi yaratabilirken, alçak açıdan çekilmiş bir çiçek fotoğrafı içtenlik ve ayrıntılar hissi yaratabilir.

Değişik açılar kullanmanın yanı sıra, soyut fotoğrafçılıkta görsel olarak dinamik ve alışılmadık perspektifler yaratmak için aydınlatmayı da kullanabilirsiniz. Kuvvetli arka tenvir, yan tenvir yahut öteki tenvir tekniklerini kullanarak, kuvvetli bir drama ve kontrast duygusuna haiz sahneler yaratabilirsiniz.

Mesela, kuvvetli bir arka fer altında çekilmiş bir ağaç fotoğrafı, hem çarpıcı bununla birlikte soyut bir karaltı yaratabilir.

En son, soyut fotoğrafçılıkta görsel olarak dinamik ve alışılmadık perspektifler yaratmak için kompozisyonu da kullanabilirsiniz. Fotoğrafınızın öğelerini dikkatlice düzenleyerek hem görsel olarak entresan bununla birlikte bir öykü özetleyen sahneler yaratabilirsiniz.

Mesela, bir öbek insanoğlunun kuşbakışı çekilmiş bir fotoğrafı, kaos ve hareket hissi yaratabilirken, tek bir çiçeğin yakın çekim çekilmiş bir fotoğrafı, rahatlık ve güzellik hissi yaratabilir.

Soyut fotoğrafçılık, değişik tekniklerle denemeler yapmanın ve hem benzersiz bununla birlikte entresan sahneler yaratmanın mükemmel bir yoludur. Değişik açılar, ışıklandırma ve kompozisyon kullanarak, kuvvetli bir görsel tesir duygusuna haiz ve kalabalığın arasından sıyrılacak fotoğraflar yaratabilirsiniz.

Antet Özellikler
Soyut fotoğrafçılık Duygu yahut düşünceyi uyandıran imgeler yaratmak için temsili olmayan formlar kullanır
Fotoğrafçılıkta açılar Değişik açıların kullanması bir fotoğrafta değişik perspektifler ve efektler yaratabilir
Yaratıcı fotoğrafçılık Benzersiz ve entresan sahneler kurmak için sıra dışı teknikler yahut mevzu kullanır
Sıra dışı fotoğrafçılık Sıra dışı yahut beklenmedik mevzuları yahut anları yakalar
Görsel görüş açısı Bir fotoğrafın oluşturulma biçimi derinlik, mekan ve görüş açısı duygusu yaratabilir

Soyut Açılar: Görsel Olarak Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Yaratma Teknikleri

II. Soyut fotoğrafçılık nelerdir?

Soyut fotoğrafçılık, nesneler yahut görüntüler olarak derhal tanınamayan görüntüleri yakalamaya odaklanan bir fotoğrafçılık türüdür. Bunun yerine, soyut fotoğraflar çoğu zaman gizem ve merak duygusu yaratmak için şekillerin, renklerin ve dokuların kullanımıyla karakterize edilir.

Soyut fotoğrafçılık, organik dünyanın güzelliğini yakalamaktan kompleks duyguları yahut fikirleri anlatım etmeye kadar muhtelif değişik efektler yaratmak için kullanılabilir. Soyut fotoğraflar ek olarak reklam, tasavvur ve öteki yaratıcı projelerde kullanılabilen çarpıcı görsel efektler yaratmak için de kullanılabilir.

Benzer Gönderiler  Görsel Senfoni Kapsamlı Eğitimle Fotoğrafçılığınızı Geliştirin

Soyut fotoğrafçılığın kararlı bir tanımı olmasa da, bir çok soyut fotoğrafın paylaşmış olduğu birkaç temel hususiyet vardır. Bunlar şunlardır:

  • Bilinebilir nesneler yahut görüntüler yerine şekillere, renklere ve dokulara odaklanma
  • Gizem ve merak duygusu
  • Net bir odak yahut görüş açısı eksikliği
  • Sıra dışı açıların yahut aydınlatmanın kullanması

Soyut fotoğrafçılıkta ustalaşmak zor olabilir, sadece hem de oldukça ödüllendirici de olabilir. Soyut fotoğrafçılığı keşfetmekle ilgileniyorsanız, başlamanıza destek olacak bir takım kaynak mevcuttur. Bunlara kitaplar, dergiler, çevrimiçi eğitimler ve atölyeler dahildir.

soyut fotoğrafçılık

Soyut fotoğrafçılık, kökleri 20. yüzyılın başlarına dayanan nispeten yeni bir fotoğrafçılık türüdür. İlk soyut fotoğraflar, etraflarındaki dünyayı temsil etmenin yeni yollarını deneyen Wassily Kandinsky ve Piet Mondrian şeklinde sanatçılar tarafınca yaratıldı. Bu erken devre soyut fotoğrafçılar, geleneksel formları parçalayan ve dünyayı görmenin yeni yollarını yaratan Kübizm ressamlarının faaliyetlerinden etkilenmişti.

1920'lerde ve 1930'larda soyut fotoğrafçılık gelişmeye devam etti ve Laszló Moholy-Nagy ve Man Ray şeklinde fotoğrafçılar yeni teknikler ve stiller denediler. Bu fotoğrafçılar fotoğrafçılığın biçimsel niteliklerini keşfetmekle ilgileniyorlardı ve realist sahneler yaratmakla ilgilenmiyorlardı.

1940'larda ve 1950'lerde soyut fotoğrafçılık daha popüler hale geldi ve birçok yeni fotoğrafçı bu türü keşfetmeye başladı. Bu fotoğrafçılar içinde Harry Callahan, Aaron Siskind ve Helen Levitt vardı. Bu fotoğrafçılar günlük dünyayı yeni bir halde yakalamakla ilgileniyorlardı ve hem güzel bununla birlikte düşündürücü sahneler yaratmak için soyut fotoğrafçılığı kullandılar.

1960'larda ve 1970'lerde soyut fotoğrafçılık gelişmeye devam etti ve Robert Rauschenberg ve Andy Warhol şeklinde fotoğrafçılar yeni ve yenilikçi işler yarattı. Bu fotoğrafçılar sanat ve kitle kültürü arasındaki ilişkiyi keşfetmekle ilgileniyorlardı ve hem zorlayıcı bununla birlikte görsel olarak uyarıcı olan sahneler yaratmak için soyut fotoğrafçılığı kullandılar.

1980'lerde ve 1990'larda soyut fotoğrafçılık gelişmeye devam etti ve Cindy Sherman ve Jeff Wall şeklinde fotoğrafçılar yeni ve coşku verici işler yarattı. Bu fotoğrafçılar toplumdaki fotoğrafın rolünü keşfetmekle ilgileniyorlardı ve hem şahsi bununla birlikte politik olan sahneler yaratmak için soyut fotoğrafçılığı kullandılar.

Günümüzde soyut fotoğrafçılık, dünyanın dört bir yanından fotoğrafçıların yeni ve yenilikçi işler ürettiği gelişen bir türdür. Soyut fotoğrafçılık, etrafımızdaki dünyayı yeni bir halde keşfetmenin bir yoludur ve düşüncelerimizi ve duygularımızı anlatım etmek için kuvvetli bir araçtır.

IV. Soyut fotoğrafçılığın teknikleri

Soyut fotoğraflar kurmak için kullanılabilecek birçok değişik teknik vardır. En yaygın olanlardan bazıları şunlardır:

  • Sıra dışı açılar kullanmak
  • Yakın çekim
  • Seçici odak kullanması
  • Bulanıklaştırma kullanması
  • Işıkla boyama kullanması
  • Çift pozlama kullanması
  • Dijital manipülasyon kullanması

Bu tekniklerin her biri muhtelif değişik efektler yaratmak için kullanılabilir ve olasılıklar sonsuzdur. Değişik teknikler deneyerek sizin için en iyi olanları bulabilir ve benzersiz ve entresan soyut fotoğraflar yaratabilirsiniz.

Soyut Açılar: Görsel Olarak Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Yaratma Teknikleri

V. Soyut fotoğrafçılık için ekipman

Soyut fotoğrafçılık için gerekseme duyduğunuz ekipman, kullanmak dilediğiniz muayyen tekniklere bağlı olarak değişecektir. Sadece, soyut fotoğrafçılık için yararlı olan birtakım temel ekipman parçaları şunlardır:

  • Oldukca muhtelif lenslere haiz bir DSLR kamera
  • Bir tripod
  • Uzaktan deklanşör özgür bırakma
  • Polarize filtre
  • Dereceli yansız kesafet filtresi
  • Dairesel polarize filtre
  • Bir flaş
  • Bir fer ölçer
  • Bir reflektör
  • Bir difüzör
Benzer Gönderiler  Bu 5 Teknikle HDR Manzaraların Harikasını Yakalayın

Ek olarak kameranızı ve değişik ayarlarını iyi mi kullanacağınızı iyi anlamanız da önemlidir. Bu, yaratıcı dönemi denetim dibine almanızı ve dilediğiniz görüntüleri oluşturmanızı elde edecektir.

Soyut fotoğrafçılık için gerekseme duyduğunuz hususi ekipmanlar hakkındaki daha çok data edinmek için şu makalemize göz atın: soyut fotoğrafçılık için en iyi kameralar.

Soyut Açılar: Görsel Olarak Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Yaratma Teknikleri

VI. Soyut fotoğrafçılıkta kompozisyon

Kompozisyon, soyut fotoğrafçılığın en mühim unsurlarından biridir. Fotoğrafınızdaki unsurları düzen şekliniz, görüntünün genel tesirinde büyük bir ayrım yaratabilir. Soyut bir resim oluştururken, aşağıdaki ipuçlarını aklınızda bulundurun:

  • Olumsuz alanı müessir bir halde kullanın. Olumsuz alan, fotoğrafınızın nesneler tarafınca işgal edilmeyen alanıdır. Olumsuz alanı kullanarak fotoğrafınızda bir balans ve rahatlık hissi yaratabilirsiniz.
  • Değişik perspektiflerle denemeler yapın. Perspektifinizi değişiklik yapmak daha entresan ve dinamik kompozisyonlar oluşturmanıza destek olabilir. Mesela, düşük bir açıdan, yüksek bir açıdan yahut kuşbakışı bir görünümden çekim yapmayı kontrol edin.
  • İzleyicinin gözünü fotoğrafta yönlendirmek için yönlendirici çizgiler kullanın. Yönlendirici çizgiler, yollar, nehirler yahut ağaç dalları şeklinde nesneler tarafınca oluşturulabilir.
  • Fotoğrafınızdaki renklere dikkat edin. Renkler fotoğrafınızda bir ruh hali yahut atmosfer yaratabilir. İstediğiniz etkiyi yaratmak için renkleri kasıtlı olarak kullanın.
  • Fotoğrafınızdaki unsurları dengeleyin. İyi dengelenmiş bir fotoğrafta ahenk ve intizam duygusu olacaktır.

Bu ipuçlarını izleyerek görsel olarak daha entresan ve müessir soyut fotoğraflar yaratabilirsiniz.

Soyut Açılar: Görsel Olarak Dinamik ve Sıra Dışı Perspektifler Yaratma Teknikleri

VII. Soyut fotoğrafçılıkta tenvir

Soyut fotoğrafçılığınız için kullanacağınız tenvir türü, elde etmeye çalıştığınız genel etkiye bağlı olacaktır. Mesela, bir gizem yahut drama duygusu yaratmak istiyorsanız, düşük anahtar tenvir kullanabilirsiniz. Daha eterik yahut hayali bir tesir yaratmak istiyorsanız, yumuşak, dağınık tenvir kullanabilirsiniz.

Soyut fotoğraflarınızı aydınlatmak için birkaç ipucu:

  • Naturel fer, flaş ve LED ışıklar şeklinde değişik fer kaynaklarını kontrol edin.
  • Işığınızın yönünü, yoğunluğunu ve standardını denetlemek için değiştiricileri kullanın.
  • Değişik efektler yaratmak için nesnenizi fer kaynağına gore konumlandırın.
  • Düşük fer koşullarında çekim yaparken kameranızı durağan(durgun) tutmak için tripod kullanın.

Soyut fotoğrafçılıkta tenvir hakkındaki daha çok data edinmek için aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsiniz:

  • [The Art of Abstract Photography](https://www.amazon.com/Art-Abstract-Photography-Understanding-Creating/dp/0823014231)
  • [Abstract Photography: Mastering the Art of Seeing](https://www.amazon.com/Abstract-Photography-Mastering-Art-Seeing/dp/0823020641)
  • [Light: Science and Magic](https://www.amazon.com/Light-Science-Magic-Fourth/dp/0471467062)

Soyut fotoğrafçılık için son muamele

Son muamele, soyut fotoğrafçılık periyodunun mühim bir parçasıdır, bu sebeple bir görüntünün soyut niteliklerini geliştirmek ve görsel olarak daha entresan ve müessir bir son ürün yaratmak için kullanılabilir. Soyut fotoğrafçılık için kullanılabilen muhtelif son muamele teknikleri vardır, bunlar içinde şunlar bulunur:

  • Bir görüntünün renk dengesini ve kontrastını ayarlama
  • Bir görüntüye unsur ekleme yahut kaldırma
  • Filtreler ve efektler kullanma
  • Kolaj yahut montaj oluşturma
  • Daha soyut ve alışılmadık efektler yaratmak için Photoshop yahut öteki resim düzen yazılımlarını kullanma

Hangi son muamele tekniklerinin kullanılacağını seçerken, görüntünün genel amacını göz önünde bulundurmak ve en iyi işe yarayanları bulana kadar değişik teknikler tecrübe etmek önemlidir. Ek olarak, son muamele mevzubahis olduğunda daha azının çoğu zaman daha çok bulunduğunu anımsamak da önemlidir, bu sebeple oldukça fazla düzen bir görüntünün genel tesirini mahvedebilir.

Benzer Gönderiler  Urban Canvas Alive Mimarlık Fotoğrafçılığında Zanaatınızı Geliştirin

Soyut fotoğrafçılığın post-prodüksiyonuna yönelik birtakım ipuçları:

  • İyi kalitede bir görüntüyle başlayın. Özgün görüntünün kalitesi ne kadar iyi olursa, nihai netice da o denli iyi olur.
  • Değişik teknikler kontrol edin. Değişik şeyler denemekten ve neyin işe yaradığını görmekten korkmayın.
  • Bayağı tutun. Soyut fotoğrafçılığın post-işlenmesinde daha azı genellikle daha fazladır.
  • Görüntülerinizi kırpmaktan korkmayın. Kırpma, dikkati görüntünün en mühim unsurlarına odaklamaya ve daha dinamik bir kompozisyon meydana getirmeye destek olabilir.

Bu ipuçlarını takip ederek kalabalığın arasından sıyrılacak çarpıcı soyut görseller yaratabilirsiniz.

IX. Soyut fotoğrafçılığınızı paylaşma ve tanıtma

Birkaç güzel soyut resim oluşturduğunuzda, bu tarz şeyleri dünyayla paylaşmak isteyeceksiniz. Bunu yapmanın birçok yolu vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Bu tarz şeyleri toplumsal medya kanallarınızda yayınlayın
  • Bu tarz şeyleri resim yarışmalarına göndermek
  • Bu tarz şeyleri basıp sanat eseri olarak satmak
  • Bu tarz şeyleri galerilerde yahut sergilerde sergilemek
  • Bu tarz şeyleri kitap yahut dergilerde yayınlamak

Soyut fotoğraflarınızı paylaşırken, görüntünün kısa bir açıklamasını ve onu kurmak için kullandığınız teknikleri eklediğinizden güvenilir olun. Bu, izleyicilerin çalışmanızı anlamalarına ve arkasındaki sanatçılığı takdir etmelerine destek olacaktır.

Ek olarak öteki soyut fotoğrafçılarla irtibat oluşturmak ve çalışmalarınızı onlarla paylaşmak için toplumsal medyayı kullanabilirsiniz. Bu, çalışmanız hakkındaki geri bildirim almak ve öteki fotoğrafçılardan öğrenmek için mükemmel bir yoldur.

En son, denemekten ve yeni şeyler denemekten korkmayın. Soyut fotoğrafçılığın dünyası oldukça geniştir ve keşfedilecek ebedi olasılıklar vardır. O yüzden dışarı çıkın ve yaratmaya başlayın!

S: Soyut fotoğrafçılık nelerdir?

A: Soyut fotoğrafçılık, bir hikayenin reel görünümünden ziyade özünü yakalamaya odaklanan bir fotoğrafçılık türüdür. Soyut fotoğraflar çoğu zaman görsel olarak dinamik ve alışılmadık sahneler kurmak için alışılmadık açılar, ışıklandırma ve kompozisyon kullanır.

S: Soyut fotoğrafçılığın teknikleri nedir?

A: Soyut fotoğrafçılığın birtakım teknikleri şunlardır:

  • Sıra dışı açılar kullanmak
  • Seçici odak kullanması
  • Bulanıklaştırma kullanması
  • Olumsuz alan kullanması
  • Renk kontrastını kullanma

S: Soyut fotoğraflar çekmek için ipuçları nedir?

A: Soyut fotoğraflar çekmek için birtakım ipuçları şunlardır:

  • Değişik açılar ve perspektiflerle denemeler yapın
  • Mevzunuza dikkat çekmek için seçici odak kullanın
  • Hareket ve alaka yaratmak için bulanıklık kullanın
  • Balans ve intizam duygusu yaratmak için olumsuz alanı kullanın
  • Çarpıcı bir görsel efekt yaratmak için renk kontrastını kullanın

Mehmed Karadağ, teknolojiye olan derin ilgisiyle tanınan bir girişimcidir ve webspie.net blog sitesinin kurucusudur. Bilgi teknolojileri ve dijital trendler konusundaki geniş birikimiyle, okuyucularına en güncel ve kaliteli içerikleri sunmayı amaçlamaktadır. Teknolojinin hızla değişen dünyasında, kendini sürekli olarak yenileyerek, kullanıcılarına en doğru ve kapsamlı bilgileri sağlamak için çalışmaktadır.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Çağdaş Fotoğrafçılıkta Cesur Glamour Endüstriyel Şıklık

İçindekilerII. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık Nelerdir?III. Endüstriyel Şık FotoğrafçılıkIV. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılığın ÖzellikleriV. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin Kompozisyon TeknikleriVI. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin Tenvir TeknikleriVII. Endüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin Son İşleme TeknikleriEndüstriyel Şık Fotoğrafçılık İçin İlham Nereden BulunurIX. Endüstriyel Şık Fotoğraflar Çekmek İçin İpuçları Endüstriyel şıklık, sert ve alımlı unsurları endüstriyel estetikle birleştiren bir fotoğrafçılık tarzıdır. Çoğu zaman kentsel fotoğrafçılıkla ilişkilendirilir ve hem şık aynı zamanda çağrışımlı sahneler kurmak için kullanılabilir. Bu fotoğrafçılık stili birkaç senedir popülerdir ve günümüzde de popülerliğini sürdürmektedir. Popülerliğinin birçok sebebi vardır, bunlardan biri fazlaca yönlü olması ve muhtelif değişik türde sahneler kurmak için kullanılabilmesidir. Endüstriyel şık fotoğrafçılık hem şık aynı zamanda uç noktalarda sahneler kurmak için kullanılabilir ve ek olarak daha incelikli ve atmosferik sahneler kurmak için de kullanılabilir. Endüstriyel şık fotoğrafçılık hakkındaki daha çok data edinmek istiyorsanız, çevrimiçi olarak birçok kaynak mevcuttur. Endüstriyel şık görüntülerin iyi mi oluşturulacağına dair öğreticiler bulabilir ve ek olarak bu […]

Zarafeti Düzenle Görüntüleri Mükemmelliğe Ulaştırma Sanatı

İçindekilerII. Imaj düzen yazılımlarının türleriIII. Imaj düzenlemenin temelleriIV. Imaj düzen araçları ve teknikleriV. Yeni başlayanlar için imaj düzenVI. Profesyoneller için imaj düzenVII. Toplumsal medya için imaj düzenE-ticaret için imaj düzen Imaj düzen, kusurları kaldırarak, efektler ilave ederek yahut görüntüyü kırparak bir görüntünün standardını iyileştirme sürecidir. Photoshop, GIMP ve Paint.NET şeklinde muhtelif yazılım programları kullanılarak yapılabilir. İnsanların bir resmi tanzim etmek istemesinin birçok sebebi olabilir. Mesela, kendilerine ilişik bir fotoğraftaki bir lekeyi kaldırmak, tatillerine ilişik bir resme hususi bir efekt eklemek yahut muayyen bir mevzuya odaklanmak için bir resmi kırpmak isteyebilirler. Imaj düzen, fotoğraflarınızı geliştirmenin keyifli ve yaratıcı bir yolu olabilir. Sadece, imaj düzenlemenin insanları aldatmak için de kullanılabileceğini unutmamak önemlidir. Mesela, biri imaj düzenlemeyi bir fotoğrafta kendini daha genç yahut daha cılız imlemek için kullanabilir. Imaj düzenlemeyi görevli ve ahlaki bir halde kullanmak önemlidir. Bir görüntüyü düzenleyecekseniz, görüntüleyen kişiye görüntünün düzenlendiğini bildirdiğinizden güvenli olun. İşte ahlaki imaj düzen için birtakım […]

Heykeltraş Güneş Işığı Dramatik Gölgeler ve Dokular Oluşturmak İçin Makro Fotoğrafçılık Nasıl Kullanılır

Fotoğraf Tekniği 2 hafta önce

İçindekilerII. EkipmanIII. TekniklerIV. KompozisyonII. EkipmanHeykeltraş Güneş Işığı: Makro Fotoğrafçılık Stilleriyle Biçim ve Gölgeleri Tarif etmekÇalışmanızı paylaşınVIII. İlhamIX. İpuçları ve püf noktaları Makro fotoğrafçılık, ufak nesnelerin yakın çekim ayrıntılarını yakalamanıza imkan tanıdıkları olan bir fotoğrafçılık türüdür. Bu, sanat içerikli sahneler oluşturmanın, ilmi örneklerin ayrıntılarını yakalamanın yahut organik dünyayı belgelemenin mükemmel bir yolu olabilir. Makro fotoğrafçılığın zorluklarından biri, tanımlanmış biçim ve gölgelere haiz sahneler oluşturmaktır. Bu zor olabilir şu sebeple mevzunun ufak boyutu kafi fer ve alan derinliği elde etmeyi zorlaştırabilir. Sadece makro fotoğrafçılıkta bariz biçim ve gölgelere haiz sahneler kurmak için kullanabileceğiniz birkaç teknik bulunmaktadır. Bu yazıda bu tekniklerden kimilerini ele alacağız, bunlar içinde şunlar yer ediniyor: Makro lens kullanması Flaş kullanması Reflektörlerin kullanması Difüzör kullanması Son işleme Ek olarak bariz biçim ve gölgelerle çarpıcı makro sahneler kurmak için birtakım ipuçları ve püf noktaları da sunacağız. Şayet makro fotoğrafçılık hakkındaki daha çok data edinmek istiyorsanız okumaya devam edin! Antet Özellikler Makro […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele